Historia


1972
Ola Kimrin, en blivande stjärnkicker föds på skottdagen den 29 februari.

1978
Ola börjar sin karriär med att spela vanlig fotboll i klubben Vintrie IK.

1988
Kuriosa: Ola är en av få som faktiskt har spelat med sin pappa i en riktig match. Förvisso bara i Vintries B-lag, men ändå. Ungefär samtidigt spelar han sin första match i amerikansk fotboll med skollaget "Berga Chickens". Positionen är dock inte som kicker utan som... tja... allting i brist på spelare.

1991 Under en fotbollsmatch går det riktigt illa för Olas knä när dubbarna fastnar i marken vid en glidtackling. Minisken ryker och både korsband och ledband smäller av. Knäet blir återställt efter operation, men fotbollskarriären är slut för Olas del.

1993 Ola följer med kompisar till Limhamns Griffins träningar och börja sparka. Ganska så snart så har han en position i laget. Amerikansk Fotboll är fortfarande bara sin vagga i Sverige (och så är det väl kanske än, även om det bara blir större och större) och Griffins är ett av de bästa lagen. 1993 och 1994 vann laget SM-Guld.


1995
Ola åker till El Paso i Texas, USA för att börja studera. Han kollar in universitets lag i amerikansk fotboll, Utep Miners, och är måttlig imponerad över deras kicker. Han vet att han kan sparka bättre. Efter att visat coachen vad han går för får han stipendier för 3 års studier och uppehälle.


1999
Sveriges landslag i amerikansk fotboll tar bronsmedalj i VM i Italien. Ola är med i truppen som kicker.

1999
Ola kommer i kontakt med agenten Benjamin Geller.

2000
Dallas Cowboys kickingcoach, den - i sammanhanget - legendariske Steve Hoffman, är nyfiken på Ola och han får flyga till Dallas för att visa vad han går fö
r. Hoffman ser potentialen men väljer att avvakta.

2001 Ola skriver på för Frankfurt Galaxy i den europeiska farmarligan till NFL – NFL Europe. Han gör en bra säsong och blir bland annat utnämnd till "Special Team Player of the Week" två gånger under säsongen, den ena efter att först ha fått en match att gå till förlägning tack vare ett fieldgoal och sedan avgöra matchen på samma sätt.

2001 Ola tar ett nytt svenskt rekord i längsta fieldgoal i en landskamp mot Finland. 57 yards.

2002 Hoffman vill signa Ola till Dallas. Tyvärr har Ola då redan skrivit på ett nytt kontrakt med Frankfurt Galaxy.

2002 Efter säsongen i Europa får Ola ett träningskontrakt med Denver Broncos. På sista träningsmatchen innan den riktiga säsongen börjar får Ola chansen på ett "omöjligt" field goal på 65 yards, 2 yards längre än det officiella rekordet. "The kick is good" och ett jubel hörs ändå från Denvers hemmaarena Invesco Field at Mile High ända hem till Sverige. Denver väljer dock att förhandla och skriva ett kontrakt med en av NFL's absoluta stjärnkickers, Jason Elam som spelat i Denver i 10 år och blivit utsedd till ligans bästa kicker tre gånger. Elam skriver på ett femårskontrakt som sammanlagt ger honom Over 10 miljoner dollar. Ola får tyvärr inget kontrakt med något annat NFL-lag trots att sportkommentatorer är överens om att "The Swedish Rocket" "belong in the NFL".

2003 Ola väljer att hoppa över säsongen i Europa och istället träna med Dallas Cowboys under våren och sommaren. Tyvärr blir det återigen ett negativt besked efter tre träningsmatcher, en veckan innan säsongen börjar. Dallas väljer att satsa på kickern de signade året innan, Billy Cundiff, eftersom denna nu har (ett års) mer rutin av NFL än Ola.2004
Ola väljer att satsa på ännu en säsong i Europa för att få mer matchrutin som ya
nkarna är så glada för. Han spelar med ett nytt lag i ligan, Kölns Cologne Centurions. Han gör en bra säsong med 100% både på field goal (4 st) och extra poäng (21 st). Tyvärr gör lagets polícyn att han inte får sparka de långa fieldgoalen.


2004
Washington Redskins skriver kontrakt med Ola inför årets pre season. Som vanligt är platsen långt ifrån garanterad. Nuvarande kickern i Redskins, John Hall, har sju års erfarenhet och flera bra säsonger bakom sig. Men Ola ser inga problem, bara möjligheter: "Jag är minst lika bra som honom".

2005 Tennessee Titans skriver kontrakt med Ola som efter fjorårets fem matcher med Redskins inte längre räknas som rookie. Ordinarie kicker i laget är Joe Nedney som dock varit skadad i under två säsonger och ersatts av 45-årige Gary Anderson som egentligen pensionerade sig för länge sen.