Olas matcjtröja (klicka på tröjan för lite större bild).


Nyheter
vill du ha ett litet mail så fort det händer något kul med Ola och hans karriär?
Skicka ett mail till info@kimrin.com så fixar vi in dig på mailinglistan!2005-08-15 – Titans förlorade på övertid – Ola felfri!
Ledsen att uppdateringen kommer sent. Alla som är intresserade lär redan veta resultatet
   Tampa Bay vann över Titans med 20–17 på övertid. Den som har koll på reglerna inser snabbt att det då alltså var en kicker som avgjorde, Tampa Bays Matt Bryant avgjorde med ett 33 yards field goal efter knappt två minuter på övertiden, och eftersom det är "sudden death" som gäller då var alltså matchen slut.
   Olas konkurrent Rob Birona gjorde Titans enda field goal, som han måste få cred för. Det var ett avgörande försök när 19 sekunder av matchens ordinarie speltid återstod. Hade Rob missat hade Titans förlorat med 17-14, men han fick in en fullträff från 53 yard vilket är bra. All heder till honom.
   I övrigt var det en jämn match mellan vår favoritkicker och Rob. Båda satte sina respektive extra-poängs-försök och båda gjorde vars två kick offs som är mer eller mindre likvärdiga; de hade varsin som gick över hela planen till endzone och den andra avsparken gick för Rob 63 yards och för Ola 59. Men Olas kick lär haft bättre "hang time" eftersom Tampa Bay bara avancerade till 28-yardslinjen för Ola, medan de kom ända till 30-yardslinjen vid Robs kick off. Men det lär vara mer eller mindre jämnt i coachernas ögon.
   Att Birona satte det viktiga fieldgoalet lär ha gett honom en guldstjärna i kanten i coachernas anteckningsblock, men lär inte heller ha någon avgörande effekt. Det var Titans enda field goal-försök och det hade lika gärna ha varit Ola som fått göra den. Teorier bland inbitna Titans fans är att de lär Birona lägga den eftersom de sedan tidigare VET att Ola satt viktiga och matchavgörande fieldgoals sedan tidigare. Senast i fjol med Washington där han i debutmatchen med dessa gjorde 7 av lagets 13 poäng som innebar att de vann mot Chichago Bears med 13-10. Och vid det här laget vet väl alla att han sänkte sin 65-yardare med Denver 2002.
   Givetvis hade det inte varit något problem för Ola alltså.
   Spännande kamp vi har att vänta oss, alltså.
   Nästa match är på fredag (den 19:e augusti) när Titans möter Atlanta Falcons borta.
   Heja Ola!
   2005-08-12 - Debuterar med Titans inatt - nu uppdatering på hemsidan!

Med anledning av att Ola i kväll gör matchdebut som kicker för NFL-laget Tennessee Titans har vi gjort en trevlig uppdatering på hemsidan.
   Vår nyfunne vän Brad Coulter, som hörde av sig redan i mars och erbjöd sig hjälpa till med den engelska finputsningen (grammatik, formuleringar, etc) av sidan träffade i onsdags Ola för första gången. Han har nu skrivit närmare 5000 tecken om det hela som vi har lagt upp. Vi har tyvärr inte hunnit översätta den till svenska än, och vet just nu inte heller när det kommer hinnas med, men Brads text är en trevlig upplevelse och den hittas på startsidan till den engelska versionen
.
   Och glöm nu inte hålla tummarna för Ola i natt!
   Matchen, Titans första för i år, är ett pre season-game mot Tampa Bay, spelas klockan 3 i natt svensk tid.


2005-08-06 - Ny artikel och fler bilder!
Träningslägret fortsätter, och Titans-fans fortsätter fota vår favorit. Ny bilder ligger således uppe. Samma ställe som innan (se förra nyheten)
.
   The Associated Press har gjort en grej på duellen mellan Ola och Rob som gått ut till en massa tidningar. I tisdags fanns den t ex i tidningen The Daily Times. Ni kan läsa den här eller klicka på den lilla bilden för en inscannad variant som vår amerikanska medarbetere Brad Coulter (som finlirar med den engelska versionen av kimrin.com, styrt upp bilderna från fansen och som förhoppningsvis kommer att skriva en större grej för oss snart) scannat in och skickat till oss.
   Kommunikationen med Ola är sporadisk, men vi kan meddela att han tyvärr inte riktigt hittat sin form än. Men det är inget som vi på kimrin.com oroar oss över. Vi vet ju att han är bäst och att lite jet-lag och lite träningsvärk efter "smekmånadens" träningsuppehåll går över på en vecka så snart kommer det vara som vanligt igen.
   Hörs snart!


The Daily Nesw
2 augusti 2005

 

2005-08-02 - Titansonline täcker duellen + bilder från fansen!
Träningslägret är i full gång, så intensivt att Ola själv inte hunnit rapportera någonting därifrån.
   Det har däremot Titansonline.com gjort. Under rubriken "Kickers Kimrin, Bironas chasing NFL-dream" skrivs det om Ola och hans konkurrent om kickerpositionen, Rob Bironas, tankar och vägen till Titans, lite om deras bakgrunder (intressant att även Rob började med "soccer" (dvs för oss "vanlig" fotboll), och så vidare.
   I reportaget berömmer Ola sin kollegas styrka och pricksäkerhet, men lovar att hålla jämna steg. Det är helt uppenbart att båda vill ha jobbet, men vi hejjar, och tror, såklart på Ola...

Vi har – som ni kanske har märkt – inte haft möjlighet att visa bilder på Ola "in action". Inte förrän nu. Några Titans-fans som varit och kollat på träningslägret har plockat ut lite bilder på Ola och lagt ut på välgörenhetssajten www.savinglittlehearts.com. Fotograferna heter Tricia Lackey och Sean Pucket och du kan se de 28 bilderna här! Passa även på att idka lite välgörenhet när ni ändå är på gång, nu när de är så snälla och låter oss kolla in vår NFL-favorit på sitt web-utrymme! Förhoppningsvis kommer det upp fler bilder efterhand så kolla med jämna mellanrum!
   Hörs snart!

PS. Här är en nästan månad gammal artikel om Ola som vi glömt bort att länka till: Tennessean.com.

2005-07-28 - Ola tillbaka i Tennessee + DN-intervju!
Så, då var Olas Sverigebesök över. Ingen smekmånad precis. Snarare; hem, fixa med bröllopet, gifta sig, fixa med efterarbetet med bröllopet och sen tillbaka till Staterna. Men han hann faktiskt med att besöka Svenska Landslaget i Amerikansk Fotboll på deras träningsläger i Ljungbyhed några timmar i tisdags. EM började ju idag, men tyvärr var Ola tvungen att tacka nej till att dra på sig landslagströjan den här gången.
   –Självklart lite störigt, jag hade gärna spelat, det är ju en ära. Men Titans läkarundersökning på fredag är obligatorisk, så jag hade knappast något val...
   Ola hann även med ett par intervjuer innan han flög tillbaka. Bland annat den som publicerades i dagens DN. Småtrevlig läsning!   


2005-06-22 - Ola har fått konkurrens - och har skrivit på ett nytt kontrakt!
Nästan en månad sedan vi uppdaterade sajten sist. Det beror antagligen på att det inte har hänt så mycket spännande. Och Ola har inte lämnat särskilt många lägesrapporter heller (inga alls faktiskt).
   Men nu har det i alla fall hänt ett par grejer.
   Titans har signat en ny kicker, Rob Bironas som under våren sparkat för New York Dragons i inomhusligan AFL. Hittills är det inte så mycket att säga om det. Vi har hela tiden vetat att det skulle komma in en ny kicker för att slåss om platsen. Head coach Fisher har sagt att han har ett starkt ben, precis som han sagt om Ola.
   Hittills har de tränat en gång tillsammans och fick göra sex sparkar var. Ola satte 5 av sina, Rob satte tre. Förhoppningsvis fördel Ola än så länge alltså.
   Vi får se vad detta leder till, men förhoppningsvis inte inget som vi kommer att bli ledsna över. Och på de olika titans-forumen är fansen generellt inne på teorin att jobbet är Olas om han bara gör vad han ska.
   Vi hoppas såklart att stämmer!!

Den andra nyheten är att Ola har skrivit på ett nytt kontrakt. Det gäller ett sponsoravtal med Reebok som ger Ola möjlighet att plocka ut en hel del produkter från företaget.
   Grattis Ola!


2005-05-26 - Ola fortsätter vara stabil!
Träningen fortsätter för Titans och det görs inget undantag för Ola. Och han fortsätter göra det han förväntas göra; sätta bollen mellan stolparna.
    Headcoach Fisher har som bekant sagt att Ola kommer att få konkurrans inför det slutgiltiga
träningslägret innan försäsongen i augusti, men hittills är han fortfarande ensam. Det spekulerades en del om olika inomhus-kickers och senast Chicago Bears kicker Paul Edinger som fick lämna Bears för ett par dagar sedan. Men Fisher har deklarerat att Titans inte var intresserade av Edinger just nu (som dessutom har gått till Minnesota Vikings), utan är nöjda med Ola så här långt, han gör ett bra jobb och har hög träffprocent på träningarna. Fixar han det även under press känns det som att han ligger bra på det.
   Och vi vet ju sedan tidigare att Ola fixar det under press. 65-yardaren hos Denver, för att inte tala om den riktiga NFL-debuten med Washington i fjor där han avgjorde matchen till Washingtons fördel.
   I Tennessee har ett par tv-reportage om Ola rullat på och på www.titansonline.coms förstasida har det i veckan varit fokus på Ola. Ett videoklipp med kommentarer från både Fisher och Ola finns här. Dessutom har de ett reportage om honom här.
   För den som vill veta ännu mer finns det en del på www.espn.com.

Ola har även tagit sig tid att svara på ett par frågor för kimrin.com:
Hur har det gått på mini-lägren som ni har haft?
   – Förra veckan hade vi en tre dagars mini-camp och vi har ytterligare tre dagar i denna vecka varav en är avklarad. Hittills så har det gått riktigt bra och jag har inte så mycket att klaga på.
Vi har sparkat lite field-goals och det har gått rätt ok, 33/38...
Hur ser det annars ut, och vad hittar ni på?
   – Det händer inte så mycket, men till helgen så ska vi upp till Indianapolis och kolla på Kenny Bräck och det ska bli kul. Tror inte manriktigt förstår hur fort dom igentligen kör. Men det ska bli kul att få se det på riktigt. Sen är det som vanligt igen på tisdag, styrke och konditions träning.

För örvrigt verkar gästboken vara tillbaka. Skönt!

2005-05-19 - Coach Fisher nöjd med Ola än så länge!
Titans har haft ett litet träningslägerläger de senaste dagarna och även om det bara är lite kommentarer så verkar head coach Ficher nöjd med Ola hittills.
   Ni kan läsa den här: tennessean.com!
   Tyvärr verkar det som om hela gästboken med alla kommentarer och lyckoönskningar har raderats på något märkvärdigt sätt. Trist!

2005-05-10 - Stor intervju med Ola i Tennessean!
En av Nashvilles och Tennessees största morgontidningar har en stor intervju med Ola idag.
    Ni kan läsa den här: tennessean.com!

2005-04-26 - Ny intervju och nya bilder på startsidan!
Okej! Då är första bilden tagen på Ola i sin nya matchtröja! Och dessutom har vi uppdaterat startsidan med nya kommentarer.
    Vill ni läsa mer om Ola finns det en intervju på Moste Valuble Network som gjordes i mitten av mars, men eftersom vi inte länkat till den tidigare, så har säkert de flesta missat den helt och hållet. Håll till godo!

2005-04-22 - Ola känner sig hemma i Nashville!
Efter bara två veckor i countryns huvudstad – Music City; Nashville, Tennessee, USA – känner Ola sig hemma:
   –– Här kan jag tänka mig stanna karriären ut, konstaterar han.
   På lördag är det Draft Party på Coliseum, Titans stadium, och vi kommer efter det att uppdatera sidan med lite nya bilder och fler kommentarer från Ola som alltså trivs bra i sitt nya lag där han nu dessutom är ensam kicker sedan Joe Nedney signat med San Francisco 49:ers.
   I väntan på kommentarer kan ni som inte redan varti där och snokat kolla in vad Titans General Manager Floyd Reese tycker och tänker om Ola på www.titansonline.com.

2005-02-17 - Kontraktet med Titans underskrivet och klart!
Nu är det klart! Som ni ser har vi bytt ut färgskalan och startbilden på hemsidan och anledningen är att Ola har skrivit på sitt nya kontrakt med NFL-laget Tennessee Titans. Ola skrev på kontraktet den 15 februari och det är nu på väg tillbaka till Titans!
   Se startsidan för mer info!

2005-02-04 - Tennessee Titans vill ha Ola!
Vi har som vanligt inte velat gå ut med något förrän allt är klart men eftersom Ola "läckte" lite i dagens Metro och andra medier uppmärksammade nyheten så gör vi en kort liten uppdatering av läget:
   Tennessee Titans har haft problem på kickerfronten ett tag nu och haft blickarna på Ola. I onsdags åkte han till dit för att provsparka med två andra kickers. Det gick uppenbarligen bra (han satte 16 av 18) och i princip började Titans förhandla med Olas agent medan han var på träningsplanen och sparkade.
   Kontraktet är inte helt färdigförhandlat (Ola har ingenting med det att göra, det görs mellan Titans och hans agent) och han vet i dagsläget själv inte särskilt mycket mer än vad vi skriver här.
   Den som vill läsa mer kan förslagsvis kolla in Aftonbladets eller Sydsvenskans artiklar (klicka på tidningarnas röda namn).

   Vi uppdaterar givetvis så fort saker och ting är färdiga och det finns fler detaljer att rapportera. Förhoppningsvis kommer det att vara inom en snar framtid.
   Trevlig helg!


2005-01-19 - Ny rapport från träningslägret
I söndags skrev Ola lite nya dagboksanteckningar (men eftersom ingen har varit på kimin.com-HQ sedan dess kunde vi inte lägga upp det förrän idag):

Dagbok Jan 16 2005
Det var ett tag sedan, men det har inte hänt så mycket, varje dag ser i princip ut som den förra.
   Men vi var Nashville och tränade med deras Arena-lag, Nashville Kats. Det gick ganska så bra även om det alltid finns utrymme för att bli bättre... Speciellt här i Arena-ligan där avståndet mellan målstolparna är betydligt mindre än vad det är utomhus.
   Det är lite svårt att vänja sig med att om man sparkar 50-60% [i träffsäkerhet] här, så är man bland de bästa i ligan. Sen är det svårt att vänja sig vid att det går lite långsammare med snapp och hold. Här får det ta nästan två sekunder medan det i NFL bara får ta 1,3.
   Vi kom tillbaka till Atlanta i fredags kväll och hade en ganska så lugn träning på lördag förmiddag, som gick väldigt bra...
   Sen på kvällen så blev det footboll på tv, storebror Atlanta Falcons spelade mot S:t Rams. Falcons vann, så nu är dom i semifinal nästa vecka. Så det var ju kul...
   I dag har vi inte gjort något mer än att kollat på football hela dagen. Men i morgon sätter det igång igen och denna vecka gäller det att göra bra ifrån sig, för nästa lördag så är det dax för final cut...
   Då får vi se om jag får jobbet eller inte..
   Ha det sä länge...

   Ola2005-01-15 - Lilla Ola-Mannen i 6-sidigt Café-reportage

I förrgår kom nya Café ut, nr 2, februari 2005, och i tidningen finns ett massivt, läsvärt reportage om NFL i allmänhet och om Ola i synnerhet. Det är reportern Ola Liljedahl och fotografen Peter Cederling som under några dagar i höstas – ungefär samma dagar som familjen och kimrin.com hälsade på – hängde på Ola och dokumenterade hans vardag På framsidan står det "Call girls, knark och och våld – NFL inifrån" vilket kanske lovar lite mer smasken än – i sammanhanget – helylle-kickern från Sverige kan leva upp till.
   Men kul att läsa var det!
   Spring o köp eller tjuvläs på biblioteket!


Sex feta sidor om Ola och livet i NFL i Cafés februarinummer 2005!2005-01-06 - Ola rapporterar från Atlanta
Ola har börjat skriva en liten träningsdagbok som vi publicerar här på sajten:

Jan 6.
I dag har vi vår första träning, så vi får se hur det går.
Har redan haft två ganska så utdragna dagar, med läkarbesök möten och åter möten.
Sen har vi oxå provat ut all utrustning, skor och hjälm, så inte så mycket football, inte än så länge i alla fall, men det kommer nog, vi börjar ju i dag. Fast jag och den andre kickern tjuvstartade lite i går, då vi kickade lite när alla dom andra hade offens/defens-möten, och det gick ganska så bra. Det var ganska så skönt att komma igång och känna efter hur det känns att sparka här där målstolparna bara är hälften så breda som i NFL.
Nu ska jag äta frukust och sen är det möten kl. 11 och första träningen runt 13 tiden...
Ola

2004-12-31 - Gott nytt år önskar Ola och kimrin.com
Efter ett ganska så lyckat år med både spel i NFL och giftemål firar Ola nu det gamla och laddar för det nya.
   På söndag, det vill säga den 2:a januari, åker Ola till Atlanta för att sparka till sig en plats i deras AFL-lag Georgia Force. Vi önska hnom lycka till såklart och i väntan på rapport därifrån kan ni läsa en trevlig liten intervju med honom som publicerades i Skånska Dagbladet på lilla julafton. Som alltid: klicka för en större bild!
   Ni får också en bild på Ola med sina två kusiner Fredrik Book (till vänster) och Tobias Kimrin (till höger) som båda faktiskt spelade amerikansk fotboll före Ola i Limhamn Griffins. Kanske är det rent av deras förtjänst någonstans att Ola faktiskt har fått uppleva NFL-äventyr med tre olika klubbar. Fredrik var först ut och det var under en tid när amerikansk fotboll var extremt ovanligt. Tobias hakade på lite senare och gjorde väl en längre karriär i Griffins än Fredrik om vi inte minns helt fel. Men den tog slut efter att Ola lånat hans hjälm och den sedan blev stulen efter ett inbrott i Olas lillebror Johans förråd.
   – Jag hade hoppats att jag skulle få en Washington Redskins-hjälm i julklapp som kompensation, men icke... kommenterade Tobias.


Skånskan
23 dec 2004Kusintrion Fredrik Book, Ola Kimrin och Tobias Kimrin
som alla tre har spelat i Limhamns Griffins.2004-12-19 - Nygift, återinkallad men kvar i Sverige
Vi har inte uppdaterat på några veckor nu och det beror på att vi helt enkelt inte haft resurser till det av en rad olika skäl. Vi är givetvis ledsna för det, men ska ge er en snabb uppdatering om vad som hänt.

 

Nygifta Ola och Linda Kimrin,15/12-04. (Klicka för större bild!
Credit: Mikael Kjellberg

   Efter att Ola blivit cuttad åkte han till vänner i Boston och bodde där i ett par veckor. Eftersom ingenting hände, och det inte verkade som om något skulle hända, åkte han tillslut hem till Sverige för att fira jul. Samtidigt planerade han i all hemlighet att gifta sig med bara sin, sedan urminnes tider, flickvän Linda (fd Lundquist). Giftemålet skulle egentligen ha ägt rum i fredags, men... I tisdags kväll ringde Redskins och ville ha tillbaka Ola igen för spel mot San Francisco 49:ers. John Hall hade åter igen skadat sig. Problemet denna gång var att Ola numera behövde ett nytt P1-visum för att få jobba i USA (byråkrati...) och kunde inte åka på studs som förra gången. I stället var han tvungen att åka till Stockholm och fixa ett nytt på amerikanska ambassaden. Innan han gjorde det styrda kärleksparet dock upp en blixt-vigning i Malmö Rådhus med två nära vänner som vittnen. Inte ens föräldrar var närvarande, än mindre kimrin.com som fick reda på allt det här på detta vis: Ola hade först skickat oss ett SMS sent under tisdagskvällen att det var något på gång. Under onsdagsförmiddagen fick vi inte tag på Ola, men tillslut fick vi tag på en glad Linda som sa att "du pratar nu med fru Kimrin". Att det var bröllop på gång visste vi, men lite förvånad blev man allt. Vi hade ju räknat med ett storslaget sagobröllop till somaren... Kul i vilket fall.
   Efter bröllopet åkte Ola till Stockholm och fixade sitt nya visum på ambassaden. Men... Helgens match var av någon olycklig anledning på lördagen (dvs igår) istället för som alltid annars på söndag eller måndag. (Jävla otur igen alltså!) Så efter många turer och telefonsamtal bestämde sig Redskins för att satsa på en annan kicker: Jeff Chandler (som tidigare sparkat för just 49:ers), eftersom det hade varit orättvist mot både Ola och laget om han kommit jet-lagad, stel och trött efter ett dygns flygande. De gjorde sitt bästa för att styra upp med flygplan och tider, men det gick helt enkelt inte att ordna smärtfritt. Så Jeff fick spela.
   Redskins trodde dock att de skulle ta in Ola till matchen mot Dallas nästa vecka, så hans väska är packad. Men Jeff gjorde i går en felfri match mot sitt gamla lag, satte båda sina 2 extrapoäng och 4 av 4 fieldgoals (varav den längsta från 49 yards). Det finns alltså inget att klaga på på hans insats och det verkar orimligt att Washington skulle byta ut en reserv som skött sig så pass bra mot en annan som dessutom fortfarande är i Sverige. Kul för Jeff, men otur för Ola.
   Men, man ska aldrig säga aldrig och vi återkommer givetvis medny info så fort vi kan och vet något!
   Tills dess kan ni läsa lite mer om den här historien antingen genom att klicka på den inskannade Expressen-sidan här brevid eller gå till deras sajt direkt: www.expressen.se

Vi har även mp3:at en kassettinspelning från en intervju med SR:s Radiosporten från i fredags. Hoppas ni har överseende med bruset. Ingen var hemma och kunde spela in det digitalt direkt, så vi fick köra den gamla hederliga analoga tekniken först:

Lyssna på head coach Gibbs
(klicka och ni kommer få upp mp3:an i eget fönster)

Och när vi ändå håller på och rippar mp3:or kan ni få höra en längre intervju, även den från Radiosporten. Den gjorde via telefon den 23 november, precis när John Hall vår på väg att bli frisk och Olas framtid var lite osäker:

Lyssna på head coach Gibbs
(klicka och ni kommer få upp mp3:an i eget fönster)

Fler radioinslag finns på på Sveriges radios hemsida: www.sr.se

Och slutligen: Simon Bank kommenterade sin krönika (se nedan) så här:
  Mihajlovic är en trög föredetting utan andra kvalitéer än att han har en fantastisk vänsterfot. Ola bryter ny, svensk idrottsmark med en fantastisk
högerfot.
   Det gemensamma är att båda kommer bäst till sin rätt när bollen ligger still. Vilket är en lite allvarligare brist i Mihajlovics fall...

Vänliga hälsningar
/Simon Bank
 

Gött! Han gillar Ola alltså!
Precis som vi andra.
Särskilt Linda!

2004-11-29 - Washington förlorade igen – 1 extrapoäng av Hall
Redskins förlorade gårdagens match mot Pittsburg med 7–16. Hall fick inte chansen att göra några fieldgoal men satte sin extrapoäng. Grattis och välkommen tillbaka, kan vi gott önska honom.
   Just den här informationen känns kanske inte så nödvändig att rapportera eftersom Ola inte är ett rödskinn längre, men vi tänkte att vi ändå kunde rapportera det i samband med den egentliga anledningen till att vi uppdaterar: Vi var tvugna att läsa om Zlatans bejublade insatser i senaste Juventusmatchen mot Inter och råkar se att Simon Bank på Aftonbladet plötsligt har med Ola i sin krönika:
  Mihajlovic är den italienska fotbollens svar på Ola Kimrin. Han är bara med för att lubba runt och skjuta på stillaliggande boll lite då och då. Det är han fenomenal på. Saker som rör sig är han sämre på.  

   Exakt vad han menar med den jämförelsen är vi inte helt säkra på. Det är uppenbarligen en diss till Mihajlovic men är det en diss till Ola? Eller rent av en hyllning?
   Tyvärr har Aftonbladet snålat in på söktjänsten på sin sajt, så vi kan inte söka efter tidigare artiklar/krönikor skrivna av Simon och försöka avgöra hans inställning till Ola på det viset...
   Men lite smålustigt är det i vilket fall.2004-11-27 - Hall frisk igen – Ola cuttad
I går kom beskedet och nu är det officiellt: John Halls skada har läkt och han kommer att kicka för Redskins i morgon. Detta innebär att Olas vikariat som kicker i Redskins är slut efter 7 veckor och 5 matcher.
   – Just nu suger det förstås. Men samtidigt, så har jag ju nått mitt mål: Att spela i NFL, och det blev mer än en match vilket var allt jag hoppades på, säger Ola sekunderna innan han går in för att se "Alexander" på bio med Redskins punter Tom Tupa.
   Så vad händer nu då?
   – Jag åker till Boston och bor hos mina vänner där i ett par veckor. Har inget hänt fram tills dess så åker jag hem till Malmö och firar jul innan jag åker tillbaka hit till USA. Jag har ju kontrakt med Georgia Force, ett inomhuslag i Atlanta och AFL (Arena Fotball League, reds anm.) börjar ju redan i februari så den 2:a januari börjar träningslägret. Om det nu inte är så att något NFL-lag plockar upp mig innan dess, då har de "förtur".
   Hur gick själva "cuttningen" till?
   – De testade Hall under veckan och hans ben höll så det var ganska så givet att han skulle spela på söndag. I och med att de cuttade mig från rostern kunde de signa en ny spelare och ta med sig honom till Pittsburg. Men headcoach Gibbs kom själv fram till mig och tackade och tyckte att jag hade skött mig bra, så det kändes faktiskt bra. Han skulle rekomendera mig om han fick möjlighet och sa att jag skulle hålla migi närheten ifall något skulle hända...
   Hur är det mellan dig och Hall då, några hårda känslor?
   – Nä, inte alls. Jobbet är ju hans, han kan ju inte hjälpa att han blev skadad. Jag var hans inoppare och nu är han frisk, så enkelt är det. Jag var hemma hos honom och firade Thanksgiving med hans familj, så det är lugnt.
   kimrin.com återkommer givetvis så fort något händer! Läs mer "cuttningen" med kommentarer från Gibbs på www.redskins.com.2004-11-22 - Ola kommenterar läget
Expressen gjorde en telefonare efter matchen som förmodligen hinner in i morgondagens (läs: dagens) tidning, annars kanske ni hittar det på deras hemsida www.expressen.se. Men även kimrin.com fick tag på vår hjälte som började med att säga att "det känns sådär" och sedan fortsatte så här:
   – Kick offen som gick out of bounds är helt och hållet mitt fel. Den skulle rakt och långt, men jag tog väl i lite för mycket, tror jag. Det kan hända den bästa, men det är trist såklart. Det ser ju inte så bra ut i min statistik. Men folk kanske tror att den var menad att gå ut till sidan och bara gick lite för långt, hehe... det hade varit bra... men jag vet som sagt om att det var mitt eget fel...
   Och 48:yardaren då?
   – Det var en bra spark, med tillräcklig
längd och bara en halvmeter utanför vilket förstås är störigt. Förutom ett par kickoffer så har alla mina sparkar varit bra, i synnerhet fieldgoalen, men jag har haft otur med marginalerna. Först en stolpe ut, sen en ribba ut från 51 yards och nu den här precis utanför från 48.
   Men det såg bra ut i början. Du satte två fieldgoal och laget höll jämt motstånd.
   – Ja, absolut! Men efter de där fyra missarna som gjorde att vi straffades back 30 yards så säckade vi ihop. Och det är inte så kul att få chansen på ett fieldgoal från 48 yards när man först ställt in sig på långt under 30. Dessutom räknade vi alla med att vi skulle kvitera där, så jag skulle egentligen inte in ens. Vi skulle göra en 2:a istället för ett extrapoäng efter touchdownen. Men Eagles är ett bra lag som nu vunnit 9 matcher och bara förlorat 1, så jag tyckte vi spelade bra väldigt långt in i matchen.
   – Sen tycker jag inte att man bara ska skylla på spelarna. Det finns andra som lägger upp spelen som kanske är lite väl konservativa i sitt tänkande också...
   Och hur är det med Hall nu då?
   – Jo, det verkar bra. Han kände sig 100% på träningen förra veckan, så jag antar att de kommer att testa honom fullt ut på onsdag för att se om han klarar en hel match. Gör han det så släpper de väl mig, annars får jag kanske stanna en vecka till. Jag vet faktiskt inte, men jag antar att jag får reda på det på onsdag...
   Okej... Lycka till så länge och ha en bra flygtur tillbaka till Washington! Vi tyckte i alla fall att du skötte dig bra och inte behöver skämmas över något!
   – Tack ska du ha. Sov gott så hörs vi!2004-11-22 - Ola inledde bra mot Eagles
Specialare på kimrin.com Headquarter ikväll/natt. Ola har köpt en iBook och en iSight (Apples webkamera) och eftersom vi i Sverige inte kan se matcherna, utan bara höra dem via radio på nätet så riggade Ola i går så att iSighten filmade av TV:n på hans hotellrum så att vi kunde smälla upp matchen på projektor här hemma via internet och iChat. Kvalitén på bilden var förstås pixlig, men tillräckligt bra för att föredra istället för bara webradio.
   Det började bra för Ola. Redskins börjar med bollen och inom 5 minuter har Ola gjort ett fieldgoal från 35 yards.
   Efter det gör Eagles (som tillskillnad från Washington vunnit 8 av sina 9 matcher) en touchdown och extrapoäng. I slutet av andra kvarten ger Ola washington ytterligare 3 poäng med ett fieldgoal från 24 yard.
   Sen händer det konstiga saker. Av någon anledning som vi hoppas få svar på sparkar Ola ut bollen från planen på avsparken när bara 40 sekunder återstår. Det är spännande 40 sekunder som kunde slutat illa för Washington, men som tur är klantar sig även Eagles och det står 7–6 i halvlek. Men vad som hände när Ola sparkade out of bounds vet vi inte. Hoppas som sagt på svar inom en kort framtid...
   Eagles gör ytterligare en touchdown i tredje kvarten, 14–6 till Eagles. I början av fjärde kvarten händer nästa märkliga grej: Washington har 4 försök med mindre än 10 yards kvar för en touchdown. Av någon obegriplig anledning lyckas de klanta sig gång på gång och har på mindre än 50 sekunder lyckas straffa sig bort 30 yards. Så när Ola får chansen till ett tredje fieldgoal så är det från 48 yards istället för 15. Tyvärr missar Ola med knappt en halvmeter höger om målet... 48 yards är i våra ögon förlåtligt, men Gibbs vill å andra sidan att han ska sätta allt under 50... Det är knappast Olas fel att fieldgoalet är så långt bort, men fortfarande tråkigt...
   Efter det tappar Washington gnistan känns det som och Eagles gör ytterligare en touchdown... 21–6... Sen ytterligare en 28–6... Inte bra. Även om Ola faktiskt är Redskins enda poängplockare ikväll!
   Som vanligt är det spännande matcher under perioder, men Washington är det sämre laget igen... Fast som kommentatorerna sa "Den här matchen var betydligt hårdare och råare än vad siffrorna visar". Men jävligt trist för det...
   Vi återkommer så fort vi fått en kommentar från Ola...

Vi kan även "avslöja" att det finns en risk att detta var Olas sista match med Redskins. John Hall har börjat sparka fullt ut på träningarna vilket kan innebära att han är tillbaka i laget redan nästa match. Men detta är inget som är helt säkert. Den som lever får se.
   Men för att förtydliga detta så att inga missförstånd uppstår: Det hade inte spelat någon roll om Ola hade sparkat 100% och alltså inte missat någonting. Jobbet är Halls och Ola har "bara" varit hans vikarie. Så det är NFL-politiken som gör att Ola får gå så fort Hall är tillbaka oavsett Olas prestationer, som fortfarande varit mer än väl godkända trots ett par missar...2004-11-15 - Citat från Ola på aftonbladet.se
Ola är på träningsanläggningen nu, och vi har alltså fortfarande inte pratat med honom men, det gjorde Aftonbladet efter matchen igår: aftonbladet.se

2004-11-15 - Ola på TV4-sporten
I går, ett par timmar före matchen, var det ett 3-minutersinlag om Ola på Sporten på TV4.
Självklart har vi fixat så att ni kan se! Klicka bara på bilden (om ni inte kan se så har ni inte rätt programvara i datorn. Ladda förslagsvis hem Quicktime som är gratis).

Filen är på 8 MB, så modemsurfare får ha tålamod...


2004-11-15 - Kort analys av matchen
Vi har inte pratat med Ola efter matchen och vet inte alls vad han har att säga. Washington förlorade med 10–17. Och Ola missade tyvärr ett av två fieldgoalförsök. Missen var från 47 yards och vi är inte helt säkra på det här, men vi tror att det är från ett avstånd som han inte behöver skämmas över, men vi väntar på Olas kommentar som vi antar kommer någon gång under morgondagen (läs senare idag). Överhuvudtaget verkar det ha varit en ganska risig insats rån Redskins sida... Men vi återkommer alltså snarast.
   Tills dess får ni nöja er med en bild som ett kvinnligt fan (vi är tämligen säkra på att det är en tjej denna gången) har MMS:at in via sin mobiltelefon...2004-11-14 - Ola spelar sin fjärde match i kväll!
 
Klockan 22.05 svensk tid startar Redskins match mot Cincinnati Bengals. Det blir Olas fjärde match och vi önskar honom såklart lycka till!!!
   Vi återkommer med ett litet matchreferat senare ikväll, men garanterar ingen kommentar från Ola eftersom matchen inte lär sluta förrän tidigast 01.00 i natt, men kanske....
   Alla som vill lyssna kan göra det på det "vanliga" sättet som vi tipsade om när vi var Washington (se 2004-10-26 Kimrin.com åker till Washington), dvs via webradio.
   Vi ska såklart försöka att uppdatera sidan efterhand som det händer något också!

I väntan på att matchen ska börja kan ni läsa om Ola (på engelska) från den officiella matchtidningen mellan Washington Redskins och Green Bay Packers. Som vanligt klickar ni på den lilla bilden (till höger) för att få upp en större variant där det går att läsa texten!
   Dessutom får ni denna gång – som en bonus – kolla in en teckning från ett hemligt fan som vi scannat in. Det kommer bli en stor konstnär av den här killen (eller tjejen!) kan vi säga direkt!!! (klicka för att få upp den i storlek)
Frequently Asked Questions – kex eller kex
Det här är ingen nyhet egentligen, men eftersom det varit många som påpekat det hela så tar vi det lite enkelt och snabbt här.
  Erfarenheten säger oss Kimrin borde uttalas [Schimrin], ungefär som man gör tji-ljud av K:et i ord som Kivik, kil och kök. Alla är överens om att det uttalas [Tjivik], [tjil] och [tjök]. Men sen finns det ord som alla inte är lika överens om. Som "kex". Uttalas det [tjex] eller [kex]. Det tänker inte vi avgöra här och nu, men vi tänkte avslöja hur Kimrin uttalas i praktiken, oavsett hur man anser att det borde uttalas i teorin.
  Det uttalas helt enkelt som det stavas - eller för att göra det kanske ännu tydligare: det stavas helt enkelt som det låter. Första halvan av namnet uttalas precis som pojk/flicknamnet Kim. Och andra halvan precis som man kan tro, som "klorin" minus "klo". Kim+Rin=Sant! Kimrin!

2004-11-07 - Ola kommenterar Lions-matchen
– Kick offen som gick out of bounds var ju en katastrof! Den ska inte hamna där... Men det var en specialare där vi tänkte köra en kortare men högre kick off som skulle hamna vid sidan av planen. Detta eftersom eftersom deras vanliga mottagare är väldigt bra så vi försökte få bollen att hamna hos "fel" kille. Men jag tog nog i lite för mycket. Överhuvudtaget var mina första kick offs inget vidare, men den sista var bra och landade där den skulle.
Ola gjorde som vi skrev tidigare även två fileldgoalförsök, varav han missade det andra från 51 yards.
   – Det var ju såklart trist, bollen tog ribban ut. Hade den varit 5 centimeter längre hade den gått in. Men nu har jag provat en ribba och en stolpe, så nu får resten gå in. Men det var bättre att jag missade den från 51 än den från 24. Dels för att 51 är så långt bort att det är ok att missa, men framförallt för att vi fick matchens första tre poäng med 24 yardaren. Och från det avståndet ska de sitta. Men det hade givetvis varit bättre om jag inte missat någon.
   – Annars har inget sagt någonting om min prestation utan allt e tjo och tjim eftersom vi vann. Vi var tippade att förlora så det känns kul. Och vi fick ledigt imorgon och på tisdag. Så jag vet inte vad som komemr hända nu. Men jag tror att jag kommer vara kvar. John hade en magnetröntgen i fredags så han får väl besked på måndag. Men han har fortfarande en del problem. Han kan springa och sparka lätt, men får ont när han tar i, så vi får se.
   Som vanligt väntar vi med spänning på vad som händer, gratulerar till vinsten och önskar Ola lycka till!2004-11-07 - Redskins vann med 10–17 över Detroit Lions
Det var nära att sluta 17–17 men tiden rann ut för Detroit Lions och Washington Redskins gick till omklädningsrummet som segrare
   Ola gjorde en helt ok match, med ett par missar. Bland annat gick en kick off utanför sidlinjen (vid 28 yardsmarkeringen på Detroits planhalva) och ett missat field gola från 51 yards. Att missa från 51 yards är ingen större katastrof, det är från egen planhalva, men klart att det hade varit roligt om den gått in och han har ju satt längre både i match och på träningen. Men vi tvivlar på att någon klandrar honom för att ha missat den.
   I övrigt gjorde Ola bra ifrån sig. Bland annat gjorde han Washingtons första 3 poäng, 15 minuter in i matchen (efter att en touchdown dömts bort), från 24 yards. Han gjorde även ett par bra kick offs och satte bådea sina extra-poäng.
   Vi hoppas kunna återkomma snart med personliga komentarer från Ola.


2004-11-06 - Ola spelar på söndag igen
Ola kommer att spela för Washington mot Detroit Lions på söndag (detta vet flitiga kimrin.com-besökare och aftonbladets läsare redan om (se gästboken och www.aftonbladet.se) trots att vi inte har uppdaterat på ett tag). Ola fick beskedet redan i onsdags och det är fortfarande osäkert när Hall kommer tillbaka... Det kan som bekant bli redan nästa match och han kan också vara borta länge.
  Trots att vi inte har skrivit något om förra matchen mot Green Bay Packers så lär väl de flesta veta att Redskins förlorade med 28–14. Siffrorna var rättvisa, Washington var ett sämre lag, men det var ändå en spännande match och vid ett tillfälle i sista kvarten trodde alla till och med att Washington ledde med 20–20 och att Ola kunde få laget att gå till ledning med ett extrapoäng. Men en gul flagga var kastad och touchdownen dömdes bort.
  Att Ola missade eff fieldgoalförsök var heller inte matchavgörande, men inte särskilt kul för det.
  – Det är inte så mycket att säga om det. Det var en bra spark, det kändes bra och bollen gick rakt i början. Det kändes som den skulle gå in, men sedan tog plötsligt vinden den och det blev stolpe ut. Man ska ha sin första miss någon gång, men jag ska ju sätta en 35 yardare. Men bortsett från den gjorde jag en bra match. Jag satte mina båda extrapoäng och gjorde två bra kick offs, sammanfattade Ola matchen efteråt.
 

  Om matchen på Ford Field på söndag säger Ola:
  – Det ska bli skönt att få spela en match inomhus. Vinden var verkligen svår att bedömma sist. Stod man vid sidlinjen blåte det åt ett håll, när man var på planen åt ett annat och tittade man på flaggorna så blåste de åt ett tredje håll. Vinden gick bara runt, runt inne på FedEx Field sist.
  I tidigare nämnda aftonbladet.se-artikeln säger Ola att det känns bra och att han satte ett 54-yards fieldgoal på träningen.
  I väntan på matchen kan ni läsa en artikel som publicerades i The Washington Times förra lördagen (klicka på den lilla bilden till höger för att få upp en stor variant)
  Som ni kan läsa i texten står det även att tidningen Café var över med en journalist och en fotograf för att göra ett reportage. Det kommer antagligen att finnas med i Cafés sista nummer för i år eller första numret 2005. Vi återkommer givetvis med den informationen.
  Tills nästa uppdatering så önskar vi Ola lycka till, och han hälsar tillbaka till alla som är här och läser om honom och skriver hälsningar i gästboken:


2004-10-29 - kimrin.com åker till Washington
John Hall har börjat träna lite lätt, men sparkar bara kort än så länge. Därför kommer Ola att spela sin andra riktiga NFL-match på söndag, mot Green Bay. Som alla vet vid det här laget är det närmast otroligt att en svensk får visa vad han går för i NFL. Det finns 32 jobb sammanlagt i ligan och 1000-tals kickers vill åt dem. I och med detta, och att det här kanske är enda (andra förvisso, men det var på så kort varsel sist) chansen att få se Ola – och någon svensk överhuvudtaget – att spela en NFL-match igen, så åker kimrin.com helt enkelt över för att titta på matchen live 'n direct.

 

Ola sparkar i en tidigare tidigare match.
Credit: www.redskins.com
i

  Ola har dessutom bjudit över mamma Bitte och pappa Thomas. I princip hela familjen, förutom mamma och pappa så även flickvännen Linda, mormor Brita och lillebror Johan, kommer vara på plats med 90 000 galna rödskinn. Kan det bli mycket annat än coolt?
  Detta innebär givetvis att vi inte kommer kunna uppdatera sajten på samma sätt som vi gjorde förra veckan. Vi hoppas att ni har både överseende och förståelse för det. Men vi ska ge er ett par länkar där ni kan följa matchen online:
  Genom att surfa in på NFL Scores kan man följa matchen efterhand. Genom att klicka på någon av länkarna vid det som heter GameCenter vid Green Bay–Washington-matchen. Klicka på Game Stats för att få en överblick av läget. Där finns en resultattavla och en "spelplan" som uppdateras kontinuerligt med vad det står, vem som har bollen var på planen den är och vilket försök osv. Vill man ha mer detaljerad information om vem som gjort vad när och var klickar ni på Full Play-by-Play.
  Man kan även lyssna på matchen live via internet-radio. Som ni ser står det FP Radio precis under GameCenter. Man måste då först ha registrera sig på NFL's sida för Radio &TV. Man får första veckan gratis (men måste ändå uppge ett visakortsnummer eller motsvarande) och som vi förstått det så betalar man ingenting förrän man påpekar att man vill höra en vecka till. Vi har i alla fall inte fått betala något. (Det krävs att man har Real Player installerat på datorn. Har ni inte det finns det att ladda hem gratis här: www.real.com Ljudkvalitén är helt ok och om ljudet försvinner är det med högsta sannolikhet på grund av att det är reklam. Vänta ett par minuter och det kommer komma igång igen).
  Självklart rapporterar även redskins.com men de är i ärlighetens namn inte lika snabba som NFL Scores. Men strax efter, och definitivt dagen efter, matchen har de alltid något läsvärt.
  Matchen börjar kl 13 amerikansk tid, vilket innebär att den börjar kl 19 svensk tid.
  Hoppas att ni kan höra matchen och uppskattar det. Gör Ola bra ifrån sig är chansen stor att han kommer få spela mera, eventuellt i ett annat lag, i framtiden även om Hall frisknar till snart. Om inte den möjligheten dyker upp av någon anledning så har han i alla fall bevisat för alla tvivlare, en gång för alla, att han definitivt platsar i NFL. Det har bara varit fråga om att han varit på fel plats vid fel tid istället för tvärtom. Skönt att trägen vinner ibland precis som i fabeln.
  Och vi är alla jävligt stolta över Olas prestation och det ska bli fantastiskt att få se matchen på söndag!
  Go Redskins!

PS. Har ni inte läst resereportaget Svenska Amerikanska Fotbolls Förbundet gjorde vid matche mot Bears förra veckan rekomenderar jag alla att gå in och läsa den. Mycket trevlig läsning och man förstår lite mer hur stort det är att Ola kickar i Redskins alltså... Här är länken: www.amerikanskfotboll.com
  Trevlig Helg!


2004-10-24 - Nya länkar

John Hall är fortfarande på Redskins skadelista och Ola kvar i laget. Men eftersom denna helgen är matchlös för Washington är det fortfarande osäkert om det blir en andra match för Ola. Inte för att vi vill Hall något illa, men vi hoppas givetvis att Ola får spela mer. Och Hall haltar fortfarande... Lite nya länkar och inscannade tidningsartiklar har vi i alla fall för alla intresserade! Håll till godo:
  El Paso Times tycker att det är kul att deras gamla universitetskicker lyckats: www.elpasotimes.com.
  Chicago Tribune jämställer Olas fotbollssaga med en Disneyfilm: www.chicagotribune.com.
  Även ESPN skriver om Ola. Mest en sammanfattning av vad vi redan vet dock: www.espn.com.


Stor intervju med Ola i Expressen 24 oktober.
(klicka på bilden för att titta)


Expressen efter
NFL-debuten 18 oktober.
(klicka på bilden för att titta)

Aftonbladet efter NFL-debuten 18 oktober.
(klicka på bilden för att titta)


2004-10-19 - Nytt besöksrekord
Nytt besöksrekord igår! 428 stycken hälsade på igår, vilket gör att över 3000 besökare nu har varit inne på sajten. Vi har två nya länkar till er också. Först ett trevligt litet resereportage på Svenska Amerikanska Fotbollsförbundets hemsida. De åkte ju som sagt över för att på plats uppleva detta historiska ögonblick som utspelade sig i söndags. Läs om det hela på www.amerikanskfotboll.com.
Kolla också in Washington Times matchanalys: www.washingtontimes.com.

Alla som vill se Olas första 3 poäng i en riktig NFL-match kan nu titta på Redskins hemsida:
Redskins–Bears Video Highlights
(kräver RealPlayer!)2004-10-18 - Länkar till artiklar
Det är tveksamt om någon svensk media inte har med mågot om Ola idag. De flesta har i alla fall TT:s rapportering. Aftonbladet, Expressen och Metro har alla intervjuat honom och detta går att läsa om på deras respektive hemsidor (det finns fler tidningar som i pappersversionen har större grejer på gårdagens match, men inga vi har hittat utlagda på nätet än):
Aftonbladet: Hjälte - inför 62 000
Expressen: Kimrin hjälte i historisk debut
Metro: Ola Kimrin gjorde succé direkt i NFL (Obs! PDF-fil)

Det finns även en bra och läsvärd artikel med mycket information om både hans bakgrund, resan, nutid och framtid på Washington Posts hemsida (OBS! på engelska och man måste registrera sig (gratis!)):
Swede Kick-Starts Redskins' Offense – Gibbs Says Kimrin 'Bailed Us Out'

Vi tar gärna emot tips på fler länkar som vi kanske har missat! Tack!!!
Här är en bonus som publicerades på aftonbladet.se i lördags efter att det blivit klart att Ola skulle få spela:
Aftonbladet (16/10 2004): "Det är otroligt"

2004-10-17 - Exklusiv intervju med Ola!
Det är en omtumlad Ola som ringer hem för att rapportera hur det känns bara någon timme efter debutmatchen. Detta är hans första kommentar:
  – Just nu känns det jävligt bra!
  Men samtidigt är han litelite reserverad. Ola är väl medveten om att så fort den ordinarie kickern John Hall är frisk så är jobbet Halls igen:
  – Man blir ju inte sparkad bara för att man råkar skada sig. Men jag är självklart skitglad just nu!
  Ola berättar om hur han, när matchen närmade sig sitt slut, gick fram till Washingtons headcoach Joe Gibbs och tackade så mycket för förtroendet och för att de flög tillbaka honom till USA.
  – Men han sa till mig att det var han som skulle tacka och att han var nöjd med mig. Den här vinsten betyder mer för laget än vad jag förstår tror jag. De har ju förlorat fyra matcher och det är har varit negativa skriverier om dem. I och med den här vinsten – och för att det är speluppehåll för Redskins nästa vecka – så kommer de få två veckor med positiva skriverier istället för bara en massa negativt. Till och med Redskins ägare kom fram till mig i omklädningsrummet efter matchen för att ta i hand och tacka.
  Hur var stämningen i omklädningsrummet annars?
  – Den var bra. Det blev väldigt mycket high fives, haha... Känslan för laget, att få komma hem till Washington med en vinst, är som sagt bra. Allting känns jävligt kul nu!

Efter matchen intervjuades i vanlig ordning headcoach Joe Gibbs (bilden) och av den ca 8 minuter korta intervjun ägnade han en halv minut åt att prata om Ola; om resan USA–Sverige–USA, om vad de tycker om honom, om hans insatser. Lyssna själv:
Lyssna på head coach Gibbs
(hela intervjun finns på www.redskins.com men i Real Audio-format)

Representanter för Svenska Amerikanska Fotbollsförbundet var på plats i Chicago, och kimrin.com har blivit lovade bilder från dagens match. Kommer upp på sajten under veckan!

Självklart får ni gärna referera från www.kimrin.com men glöm inte uppge källan!
Glöm inte heller att kolla in gästboken. Ett sedan-lång-tid-tillbaka-Redskin-fan skriver Who needs Hall when you got the Ola. Måste vara skönt att vara Ola just nu. The Ola till och med...

PS. Nytt besökarrekord på sidan idag. 260 pers, varav nästan 60 valde att titta på den engelskspråkiga (men tyvärr inte uppdaterade) versionen av sajten.

2004-10-17 - Olas NFL-debut avklarad - Skötte sig fläckfritt!
Efter en mycket spännande match mellan Washington Redskins och Chicago Bears i Chicago vann tillslut Redskins med 13–10. Ola slutade mer eller mindre som matchhjälte, ansvarig för 7 av Redskins poäng, 2 fieldgoal och ett extrapoäng.
  Ola, andra svensk någonsin att spela NFL – den första på 15 år, kan känna sig nöjd med sin insats. Här är en summering av matchen.
  Han började matchen med en 63-yard lång avspark.
  Med 5.46 minuter kvar av första halvleken får Ola chansen att göra ett fieldgoal från 41 yards. "The kick is good!" och Washington leder med 0–3.
  Andra kvarten hinner inte börja förrän Redskins gör en touchdown. Ola sätter extrapoängen utan problem. 0–10 till Redskins.
  Bears lyckas senare "stjäla" bollen från Redskins under ett Redskins-anfall och gör en touchdown + xp. 7–10 till Washington.
  7–13 till Washington efter att Ola satte ytterligare ett fieldgoal, denna gång från 26 yards.
  Gött! Efter några väldigt spännande slutminuter, efter att Bears reducerat till 10–13 slutade matchen med just de siffrorna.
  Ola lyckades alltså göra en felfri match. Två fieldgoal, och ett extrapoäng. 7 poäng samanlagt och mest poäng den här matchen! Grattis Ola!!! En lysande NFL-debut!

2004-10-17 - Redskins hypar Ola
I kväll gäller det!
  Spännande som fan!
  Kolla in nyheterna på Redskins hemsida, de skriver rätt mycket om hela händelsen: www.redskins.com

2004-10-14 - Sverige tur&retur...
Vi har inte uppdaterat sajten på länge som ni kanske har märkt. Det är inte det att det inte har hänt något, vi har bara int kunnat gå ut med det eftersom det inte varit officiellt. Men nu är de. I en månad har Ola, som stundtals varit lite frustrerad, väntat på att något skulle hända – och något hände: Han fick kontrakt med Georgia Force, Atlantas Arena Football Leuge-lag (AFL är en inomhusliga), och planen var att han skulle spela för dem under våren. .
  Sagt och gjort, ett delmål avklarat, han skulle inte komma tomhänt hem till Sverige igen, så Ola bokade en biljett hem. I kväll kl 20.57 svensk tid kom han innanför dörrarna i lägenheten i Malmö. Klockan 23.06 är flygbiljetten tillbaka till Washington bokad och klar.
  Ola åker alltså tillbaka till Washington Redskins för spel mot Chicago Bears på söndag efter att John Hall åter igen har skadat sig på träningen.
  Enligt de uppgifter som vi har fått till www.kimrin.com så är Ola Kimrin garanterad att spela match. Ta i trä, men det är bara signaturen och läkarundersökningen som är kvar. Formaliteter! Om 3 dagar får Ola tillslut – och äntligen – debutera i NFL och spela en match.
  Vi återkommer givetvis!!!

2004-09-18 - Nää...
In i det sista väntade Washington med att rapportera laguppställningen inför morgondagens match. Men läkarna bedömde att John Hall vilat upp låret tillräckligt för att spela i morgon.
  Men Redskins har valt att behålla Ola i Practice Squad.
  Vi återkommer så fort vi vet något nytt så klart!

2004-09-17 - Ola tilbaka i Washington!!!
Idag kl 22.00 svensk tid blev det officiellt. Ola är återigen ett Redskin! Vi har vetat om det i ett par dagar men inte kunnat gå ut med det på grund av Washington inte velat göra det offentligt, men så här är det: Hall sträckte sig i Washingtons senaste match och har inte kunnat träna på sedan dess. I dag kände han efter på träningen, men det är fortfarande osäkert om han kan spela på söndagens match mot New York Giants i NYC. Detta gjorde att Washington kontaktade Ola och signade honom till Practice Squad (träningskontrakt), vilket innebär att om Hall inte inte kan spela får Ola äntligen chansen att spela en officiell NFL-match, och inte "bara" en försäsongsmatch.
  – Nu är det roligt igen. Så här nära har jag aldrig varit tidigare, säger Ola och fortsätter:
  – Det känns bra att jag var den första som Washington ringde in. Många andra lag hade antagligen ringt in en etablerad veteran. Men jag har väl visat tillräckligt under försäsongen för att de ska våga ge mig en chans.
  Men man ska inte ropa hej innan man är över bäcken, poängterar han. Ifall Hall känner sig redo att spela senast under morgondagen blir Ola hemskickad igen.
  Kolla in sidan för senaste nytt under morgondagen!
  

2004-09-05 Nähä... Fick precis ett SMS från Ola:

Då var jag inte en Redskin längre. Ska dit om en stund och skriva på några papper, sen får de flyga mig till Boston och sen får vi se vad som händer.

Det var ju väldigt trist...
  Om någon undrar vad det är Ola ska göra i Boston så kommer han tillbringa en tid där hos några vänner i förhoppningen att något annat lag kontaktar hans agent och vill ha honom. Annars kommer han tillbaka till Sverige. Inte för att vi inte vill ha hem honom, men alla hoppas såklart att kommer få den chans han förtjänar och spela i ett riktigt lag.
  Önska honom lycka till!
  Lycka till Ola!

2004-09-05 Ola gjorde bra ifrån sig även på den sista pre season-matchen för i år. Redskins vann över Falcons med 27-0 och Ola fick göra ett fieldgoal och en kick off.
  Men i övrigt vet han fortfarande lika lite om läget som han gjort hela veckan. Rent logiskt borde Redksins ha släppt honom nu om de inte vill ha honom. Men de har de ju inte. Samtidigt så är det inget NFL-lag som har två kickers (om den kicker laget har skulle skada sig - eller visa sig vara i dålig form - plockar de in en ny på kort varsel) så det är frustrerande för Ola (och alla oss andra). Det mest logiska är att de håller honom för att byta honom mot en spelare med en annan position i ett annat lag. Eller att de bara håller honom för att ingen annan ska få honom...
  Jobbig väntan på besked i alla fall...
  Vi återkommer så fort Ola hört av sig med ny info!

2004-09-02 Nya bud från Redskins. Ola har blivit lovad att få spela under sista matchen om inget annat. Exakt vad det innebär, vad Redskins har för planer med honom är dock höjt i dunkel.
  Det finns lite annat kul också. Som att sajten idag har sprängt två gränser:
    1) Över 100 besökare under en och samma dag (berättar imorgon hur många besökare som hälsat på)
    2) Över 1 000 besökare sammanalgt på sajten
  Kul, särskilt med tanke på att sidan inte direkt hårt marknadsförd och att det handlar om en svensk kille som spelar amerikansk fotboll. Knappast den största sporten i vårt avlånga land.
  Dessutom, och fråga mig inte hur det här gick till, så har en kille från Köln hittat hit. Läs hans inlägg i gästboken!

2004-09-02 Redskins förlorade sin tredje träningsmatch i fredags när S:t Louis Rams vann med siffrorna 3–28. Ola var inte ens inne på planen.
  Ola var självklart besviken efter matchen (även om Hall knappast fick göra särskilt mycket han heller, bara Washingtons enda fieldgoal och två kick offs) men för tillfället är han rätt sänkt. Detta är hans egna ord som han skrev i ett öppet mail för sajten till alla som är intresserade:

Då var det ganska så inofficiellt...
Får inga reps på träningen i dag. Vi kickar inte så mycket, men Hall får kicka allt.
Så jag vet inte riktigt varför de behöll mig den här veckan för sparkar jag inte på träningarna så lär jag ju inte sparka i matchen heller.
Trist men det är vad det är, det gäller att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle...

Inte alls kul alltså, allra minst för Ola, men man ska aldrig säga aldrig. Han har skött sitt jobb klanderfritt hittills och andra lag har haft sina ögon på honom. Kanske har Washington behållt honom för att byta honom mot en annan spelare i ett annat lag. Det måste finnas någon anledning eftersom Washington behöll honom samtidigt som de "cuttade" 14 spelare för ett par bara ett par dagar sedan (enligt reglerna är lagen tvugna att skära ner på truppen till 65 man till den 31 augusti). Om Redskins inte hade haft något intresse av Ola hade det inte varit några problem för dem att släppa honom.
  Eller kanske behöll de honom för att de inte ville att något annat lag skulle få tag på en ny och uppenbarligen bra kicker?
  Vem vet?
  Förhoppningsvis får vi snart några ledtrådar. Kanske redan imorgon när Redskins möter Atlanta Falcons i sin sista träningsmatch innan den riktiga säsongen startar.

Visst, ja... Nu kom den här lilla glädjedödaren emellan, men vi har uppdaterat sidan med en provisorisk gästbok. Skriv gärna en hälsning till Ola....

2004-08-26 All right! Det verkar som om Jacksonville Jaguars har lite problem på sin kickerposition. Kanske är det rent av goda nyheter för Ola i fall Redskins av någon dum anledning skulle besluta sig för att satsa på Hall (det är en orättvis värld som vi lever i, det vet vi sedan tidigare...).
  Det är www.jaguars.coms senior editor Vic Ketchman som både i en krönika och i en filmad intervju påpekar, med all önskvärd tydlighet, att laget är i starkt behov av en (ny) bra kicker. På jaguar.coms multimedia-sektion "Under the Spotlight" går han till och med så långt att han säger att det finns en lovande kicker i Washington Redskins, med ett namn han inte vill ge sig på att säga eftersom han "inte vet hur man ska uttala det", som har gjort bra ifrån sig så här långt. Det är helt uppenbart att det är Ola som han snackar om.
  Kolla in filmklippet här (det är mot slutet av klippet de börjar snacka problemen med lagets kickers).


2004–08–25 Eftersom vi haft ett 100-tal besökare från USA på sajten, och en övertygande majoritet av dessa inte kan svenska, har vi översatt sidan till engelska. Om ni vill kolla in den engelska versionen så klicka på den amerikanska flaggan uppe till höger.

2004–08–22 Washington Redskins vann nattens match mot Miami Dolphins med 17 poäng mot 0.
  Det var inte många sekunder Ola spelade effektiv tid, men när han väl kallades in gjorde han vad han skulle. I tredje quartern (Det är fortfarande John Hall som spelar de två första) får han chansen på ett kort field goal på 26 yards. Inga problem för Ola som alltså fortfarande är 100%. Efter field goalet gjorde han dessutom en kick off som seglade iväg 64 yards. Klart godkänd den med.
  
John Hall satte två extra poäng och är även han 100% hittills i år.

2004–08–21 Dags för Olas tredje match med Washington Redskin ikväll. Det är en bortamatch där de möter Miami Dolphins. Ola är svårkommunicerad och tränar mest, men han har gett ifrån sig en del livstecken via SMS:
"Det går bra, var själv på träningarna i två dagar för Hall var och hjälpte sina föräldrar i Florida efter orkanen. Så när vi sparkade fieldgoal i tisdags var jag 12/13, så det var ju bra. Allt gick bra idag. Jag missade en, men det gjorde Hall oxå, plus att hans miss var värre. Tror vi var 8/9, så inte så illa."
  Bara att önska honom lycka till ikväll, men det har ju gått bra hittills (vilket tyvärr inte är några garantier för ett fast jobb, det vet vi ju av erfarenhet...) så det gör det nog!

2004–08–15 I natt förlorade Redskins träningsmatchen mot Carolina Panthers med 23-20 efter ett fieldgoal av kickern John Kasey på 52 yards. Tyvärr måste man väl säga, men igen gjorde Ola en fläckfri insats och satte två extrapoäng och ett fieldgoal. Med lite tur hade det kunnat vara så att Olas filedgoal, som gav resultatet 20–17, hade kunnat avgöra matchen. Men Panthers hann utjämna innan tiden gått ut och på övertiden gjorde de alltså det avgörande fieldgoalet.
  Matchen var det det sportevenemang som hade flest tv-tittare i Washington, och slog till och med OS-sändningarna. (uppdaterat 2004-08-21)

2004–08–11 De flesta svenska tidningar har (tack vare TT om inget annat) uppmärksammat Olas premiärmatch med Washington Redskins, men de som drog störst på det faktum att Ola avgjorde matchen i slutsekunderna med sitt fieldgaol var nog Metros skåneedition. Med en stor bild, tagen direkt efter bollen seglat in mellan stolparna pryder han, omkramad av Washingtons 5:a, Kevin Stemke, ettan.
  Klicka på bilden för att läsa artikeln, eller gå in på www.metro.se för att läsa hela tidningen.


2004–08–10
Gårdagens premiärmatch mot Denver Broncos gick bra för Ola som avgjorde matchen med ett fieldgoal när endast 3 sekunder av ordinarie matchtid återstod. Tack vare Olas 3-poängare från 39 yard vann Redskins med 20-17. Huvudcoach Joe Gibbs verkar testa Ola mot lagets andra (och tidigare kicker) John Hall genom att låta dem spela en halvlek (två quarters) var. Ola hade "turen" att få spela andra halvlek vilket gav honom chansen på 2 extrapoäng och 1 fieldgoal (Hall fick bara chansen på ett fieldgoal).
  Det var en spännande match där Broncos, två minuter från sluttid, lyckades kvittera till 17-17 och med en tuchdown och en "2:a" (det vill säga istället för att göra ett extrapoäng genom att sparka bollen mellan stolparna så springer man in med den över touchdown-linjen en gång till). Med ett snabbt spel lyckas Redskins dock avancera upp till drygt 30 yards från tuchdownområdet. Med bara tre sekunder kallas Ola in på planen för att försöka sänka bollen mellan målstolparna och därmed avgöra. Och inga problem, "the kick is good" och Ola är kvällens matchhjällte!
  – Det känns jättebra, meddelade han precis innan han satte sig på planet tillbaka till Washington klockan 6.46 i morse.
  Samtliga av matchens kickers, Ola, Hall och Denvers Jason Elam (som gjorde 3 fieldgoal), gjorde en felfri match och satte samtliga sparkar.

2004–08–09 Premiär för Ola som nummer 6 i Washington Redskins. En träningsmatch i Ohio mot hans gamla lag Denver Broncos.

2004–08–08 Ola rapporterar lite kort om läget på träningslägret via sms: "En jävla lång dag, har tränat och tränat och sen var det en timmes autografskrivande. Hall är helt ok, men jag vet inte om han är så jävla bra, känns som jag är bättre." Härligt!

2004–08–05 Ola rapporterar lite kort om läget på träningslägret via sms: "Hade en bra träning idag och satte 5/5. Hall missade två, så han var 4/6 så det är 1-0 till Ola." Bra jobbat!

2004–07–31 Washington Redskins offentliggör att de signat Ola Kimrin som kicker. Han konkurrerar med John Hall om positionen. Så här skrev Redskins på sin sajt:

The Redskins announced July 31 the signing of kicker Ola Kimrin. Terms of the contract were not disclosed. Kimrin, a native of Sweden, is a veteran of NFL Europe that also has some NFL experience. He has strong and accurate leg and will provide depth to the position during training camp.

Kimrin, 6-3 and 230 pounds, recently completed his third season in NFL Europe with Cologne, connecting on all four of his field goal attempts. He spent the 2001 and 2002 seasons with Frankfurt of NFLE and has also spent preseason 2003 with Dallas and 2002 with Denver but was released both times prior to the season. While with Denver in 2002, he kicked a 65-yard field goal in a preseason game and would have broken the NFL record for longest field goal had it been in the regular season.

In 2002 with the Galaxy, he kicked 12-of-24 field goals and 20-of-22 PATs for 56 points and was 10-of-13 on field goals and seven-for-seven on PATs for 37 points in 2001. He was also named Player of the Week two times in 2001.

För mer info kolla in www.redskins.com.